Termeni și Condiții (T&C)

Capitolul I. Prezentare generală

Acest site ( www.vesta.ro ) este detinut de către VESTA INVESTMENT S.R.L. În timpul navigării site-ului, termenii precum, dar, fara a ne limita la: “noi”, “al/ale nostru/noastre” se referă la VESTA INVESTMENT SRL.

Site-ul www.vesta.ro include toate informațiile on-line și serviciile disponibile pe site, pentru utilizatorii care accepta termenii si condițiile precum și alte detalii prezentate în acest document.

Declarăm că VESTA INVESTMENT este denumirea comercială și marcă înregistrată deținută de către VESTA INVESTMENT SRL, persoană juridică, de naționalitate română, cu sediul social în Calea Bucureștilor Nr. 1, Localitatea Otopeni, Județul Ilfov, având numărul de ordine în Registrul Comerțului J23/623/2002 și cod unic de înregistrare (CUI) RO 5891142 si cont bancar RO57 INGB 0001008210748910 (RON)

Vizitând site-ul nostru on-line vă angajați sa acceptați si să respectați următorii Termeni și Condiții, incluzând termenii, condițiile și politicile adiționali/le menționate în cele ce urmează și/sau disponibile prin hyperlink. Acești Termeni și Condiții se aplică tuturor utilizatorilor site-ului nostru on-line, incluzând fără limitare utilizatorii care sunt navigatori, furnizori, clienți, comercianți, și/sau distribuitori de conținut.

Sunteți îndemnați să citiți acești Termeni și Condiții, cu atenție, înaintea utilizării site-ului nostru on-line. Accesând sau utlizând orice parte a site-ului nostru on-line, înseamnă că acceptați Termenii și Condițiile noastre. Dacă nu acceptați Termenii și Condițiile prezentate în această documentație, atunci nu ar trebui să continuați accesarea site-ul nostru on-line și/sau utilizarea serviciilor noastre.

Orice caracteristică nouă sau opțiune care va fi adăugată site-ului on-line va fi de asemenea obiectul Termenilor și Condițiilor prezente. Puteți citi ultima versiune a Termenilor și Condițiilor noastre pe această pagină. Ne rezervăm dreptul de a actualiza, schimba sau înlocui orice parte sau detaliu din Termenii și Condițiile noastre, informându-va despre schimbări prin intermediul canalelor de comunicare disponibile pe site-ul nostru. Este responsabilitatea dumneavoastră să verificați această pagină periodic pentru a verifica schimbările. Continuarea utilizării sau accesării site-ului urmând informările despre actualizările din Termeni și Condiții semnifică acceptul dumneavoastră pentru aceste schimbări.

Capitolul II. Termeni și Definiții

 • Site-ul on-line - se referă la www.vesta.ro,
 • Site - se referă la site-ul on-line, www.vesta.ro implicit, VESTA INVESTMENT;
 • Serviciu - reprezintă un serviciu ( altfel cunoscut ca avantaj ) oferit de către VESTA INVESTMENT, Clientului, pentru o perioadă determinată de timp, ca urmare a unei plăți confirmate;
 • Client - persoana fizică sau juridică care a finalizat o plata confirmată, urmând procesul de cumpărare a unui produs și / sau Serviciu pe site-ul on-line;
 • Vânzător – VESTA INVESTMENT, cu sediul în Calea Bucureștilor nr. 1, Otopeni, județul Ilfov, CUI RO 5891142 și nr. de ordine în Registrul Comerțului J23/623/2002
 • Produse - se referă la bunurile disponibile din partea VESTA INVESTMENT și a partenerilor, pentru cumpărare de către Client;
 • Utilizator - reprezintă persoana fizică sau juridică, înregistrată sau nu pe site-ul on-line, pe parcursul utilizării site-ului;
 • Contract - o comanda confirmata de catre vanzator.
 • Bunuri - orice produs inclusiv documentele mentionate in comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre vanzator, cumparator.
 • Comanda - un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre vanzator si cumparator prin care vanzatorul este de acord sa livreze bunurile si cumparatorul este de acord sa primeasca aceste bunuri si sa faca plata acestora.
 • Specificatii - toate specificatiile si/sau descrierile bunurilor asa cum sunt precizate in comanda
 • Comentariu - apreciere sau observație critică cu referire la un produs și / sau Serviciu;
 • Depunere - împărtășirea a unor date cu caracter personal a Utilizatorului cu site-ul on-line; Exemplu: abonarea la newsletter ( împărtășirea adresei de e-mail );
 • Documentație - prezentele Termeni și Condiții, incluzând sau nu alte politici VESTA INVESTMENT;
 • Link - se referă la un cuvânt cheie sau adresa unui site din afara sau interiorul site-ului on-line care prin angajarea acestuia prin Click inițiază vizitarea unei pagini de internet noi;
 • Click - angajarea unui link sau crearea unei activități pe site-ul on-line; Exemplu: navigarea generală a site-ului;
 • Curier – orice persoana de drept public sau privat care presteaza servicii de curierat rapid;

Capitolul III. Dreptul de proprietate intelectuala

Conţinutul site-ului VESTA INVESTMENT: imagini, texte, elemente de grafică web, scripturi, software, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, mărci înregistrate, precum şi Modulul de comunicare constituie integral proprietatea VESTA INVESTMENT SRL şi este aparat de Legea privind dreptul de autor şi drepturile conexe şi de legile privind proprietatea intelectuală şi industrială. Folosirea fără acordul VESTA INVESTMENT SRL a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepseşte, conform legislaţiei în vigoare. Notificarea încălcării drepturilor de proprietate intelectuală se face la adresa de e-mail.

VESTA INVESTMENT SRL poate oferi Utilizatorului/Clientului, printr-un acord, dreptul de a utiliza sub o formă descrisă, un anumit conţinut al site-ului. Acest acord se aplică strict pentru conţinutul/conţinuturile definite, pe o perioada stabilită în acord şi doar pentru persoana/persoanele cărora li s-a permis utilizarea acestor conţinuturi, fără a putea utiliza alte conţinuturi ale site-ului VESTA INVESTMENT.

Utilizarea pe site-ul VESTA INVESTMENT a oricărui nume de marca înregistrată nu constituie reclamă pentru compania respectivă. VESTA INVESTMENT nu îşi asumă responsabilitatea şi nu poate fi învinuită pentru pagubele apărute prin folosirea conţinutului site-ului.

Nu aveți dreptul să transmiteți orice tip de viruși informatici ori orice cod sursă de natură distructivă. Orice încălcare a Termenilor și Condițiilor va avea ca rezultat încetarea Serviciilor pentru dumneavoastră şi suportarea consecinţelor de ordin financiar.

Capitolul IV. Condiții Generale

Acceptând Termenii și Condițiile prezentate pe această pagină, se înțelege că sunteți de minim vârstă majoră conform legilor României și consimțiți utilizarea site-ului nostru de către minorii dumneavoastră. Ne rezervăm dreptul să refuzăm să oferim servicii către oricine pentru orice motiv la orice moment. Se înțelege că informațiile dumneavoastră (neincluzând informații bancare), ar putea fi transmise necriptat și implicate în:

 • (a) transmitere între rețele diferite; și
 • (b) schimbări pentru conformarea și adaptarea la cerințe tehnice pentru conectarea a diferite rețele și dispozitive.
 • Informațiile bancare sunt mereu criptate în momentul transmiterii între diferite rețele.

Capitolul V. Detalii despre produse

Anumite produse pot fi disponibile exclusiv pe site-ul on-line VESTA INVESTMENT. Aceste produse sau Servicii pot avea stocuri limitate și pot fi returnate sau schimbate numai conform Politicii de Returnare.
Garantăm că am făcut toate eforturile pentru a publica cât mai cu exactitate culorile, produsele și elementele produselor care sunt disponibile pe site-ul on-line. Însă, nu putem garanta că monitorul / ecranul calculatorului / laptopului dumnevoastră va afișa culorile cu exactitate conform produsului și culorii setate de către noi.
Ne rezervăm dreptul, dar nu suntem obligați să limităm vânzările produselor sau Serviciilor către o anumită persoană, regiune geografică sau locații exacte. Putem pune în aplicare acest drept, de la caz la caz. Ne rezervăm dreptul să limităm stocurile oricărui produs pe care îl avem disponibil pentru vânzare. Toate descrierile produselor sau prețurile produselor pot fi schimbate în orice moment fără notificare prealabilă, la discreția noastră. Ne rezervăm dreptul să întrerupem vânzarea oricărui produs în orice moment. Orice ofertă pentru orice produs sau Serviciu este nul/ă în cazul în care este interzisă. Nu garantăm calitatea oricărui produs, Serviciu, informație ori material cumpărat sau obținut de către dumneavoastră că va respecta așteptările sau că orice eroare aflată într-un Serviciu va fi corectată.

Capitolul VI. Exonerarea de raspundere

VESTA INVESTMENT SRL ia toate măsurile ca site-ul, serverele pe care acesta este găzduit, sau e-mail-urile trimise de la VESTA INVESTMENT să fie fără viruşi sau alte componente informatice cu caracter potenţial dăunător, că nu conţin erori, omisiuni, defecţiuni, întârzieri sau întreruperi în operare sau transmitere, căderi de linie sau orice alţi factori similari. Cu toate acestea VESTA INVESTMENT SRL aduce la cunostinta utilizatorului ca acesta foloseşte site-ul pe propria raspundere, VESTA INVESTMENT nefiind responsabilă pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea site-ului sau ca urmare a utilizării informaţiilor de pe site. VESTA INVESTMENT SRL nu este răspunzătoare nici de de erorile sau omisiunile care pot interveni în redactarea sau prezentarea materialelor de pe site.

VESTA INVESTMENT îşi rezervă dreptul de a anula Comenzile pentru Produse şi Servicii care sunt afişate pe site, ca urmare a unor erori tehnice, sau care, din cauza unor erori tehnice prezintă preţuri evident eronate/derizorii pentru produse (preţuri pe care le poate aprecia că fiind eronate/derizorii orice cumpărător cu un nivel mediu de pregătire).
Site-ul nostru ar putea conține anumite informații istorice. Informațiile istorice, inevitabil, nu sunt actualizate și sunt oferite doar ca referință. Ne rezervăm dreptul să modificăm conținutul site-ului on-line în orice moment, dar nu avem obligația să actualizăm nicio informație specifică. Sunteți de acord că este responsabilitatea dumneavoastră să monitorizați schimbările din site-ul on-line. VESTA INVESTMENT nu isi asuma responsabilitatea si nu poate fi facuta responsabila pentru orice pagube aparute prin folosirea, in orice fel, a produselor cumparate prin intermediul acestui site. VESTA INVESTMENT nu garanteaza si nici nu va putea fi considerata responsabila in cazul in care produsele cumparate nu corespund scopului pentru care au fost cumparate.

VESTA INVESTMENT nu garanteaza ca prezentarile produselor sau orice alte elemente de continut ale site-ului sunt lipsite de erori sau ca site-ul ofera informatii complete.
De asemenea, VESTA INVESTMENT nu raspunde si nici nu va fi facuta responsabila pentru functionarea site-ului, informatiile si continutul acestuia.
Cu toate cele menționate în cuprinsul acestui capitol, promitem că vom face tot posibilul pentru ca informațiile oferite, care stau la baza experienței dumneavoastre de cumpărături, să fie actualizate și conforme cu produsul de interes. Mai mult decât atât, informațiile de contact VESTA INVESTMENT sau ale partenerilor VESTA INVESTMENT vor fi mereu actualizate, însă orice informație de contact, descoperită ca fiind neactualizată, vă rugăm să o menționați direct unui membru al echipei VESTA INVESTMENT, folosind una dintre soluțiile de comunicare din site-ul on-line.

Capitolul VII . Unelte opționale

În anumite momente vă putem oferi acces la terțe unelte care pot folosi la îmbunătățirea procesului de cumpărături, dar care, nefiind în totalitate construite de către VESTA INVESTMENT nu am putea monitoriza sau controla pe deplin aceste unelte. Sunteți de acord și luați la cunoștință că VESTA INVESTMENT oferă acces la aceste unelte “așa cum sunt” și “precum disponibile” fără garanții, reprezentări ori condiții de orice fel și fără recomandare. Nu vom fi răspunzători sub orice fel în urma utilizării de către dumneavoastră a acestor terțe unelte.
Orice utilizare de către dumneavoastră a oricăror terțe unelte opționale pe site-ul on-line oferite de către VESTA INVESTMENT este în totalitate riscul și responsabilitatea dumneavoastră și trebuie să vă asigurați că sunteți familiarzat cu și acceptați Termenii și Condițiile acestor unelte opționale oferite de către terți.
Este posibil totodată ca în viitor să oferim Servicii noi și / sau opțiuni prin intermediul site-ului on-line ( incluzând lansarea de noi unelte și resurse ). Aceste noi opțiuni și / sau Servicii vor face de asemenea obiectul acestor Termeni și Condiții.

Capitolul VIII. Link-uri către terți

Site-ul nostru poate conține link-uri către Site-uri operate de terțe părți ("Site-urile Terțelor Părți"). Aceste link-uri sunt destinate să furnizeze doar informații suplimentare. Includerea pe Site-ul nostru a oricărui link către un Site al unei Terțe Părți nu înseamnă că aprobăm, avizăm sau acceptăm responsabilitatea pentru acest Site al unei Terțe Părți, conținutul sau utilizarea acestuia, sau utilizarea produselor sau serviciilor puse la dispoziție prin acesta.
Nu suntem obligați să filtrăm și să monitorizăm și nu am investigat sau monitorizat niciun Site al unei Terțe Părți pentru acuratețea, caracterul complet sau conformitatea cu legislația în vigoare. Nu suntem responsabili pentru eventualele pagube sau pierderi cauzate ca urmare a utilizării de către dvs. a Site-ului sau bazarea pe aceste Site-uri ale Terțelor Părți. Utilizați aceste Site-uri ale Terțelor Părți pe propriul risc. Vă sugerăm să verificați cu atenție politicile și practicile acestor terțe site-uri și să vă asigurați că înțelegeți site-urile înainte să vă angajați în orice tip de acțiune sau tranzacție. Plângeri, pretenții sau revendicări, preocupări sau întrebări în legătură cu produsele terțelor site-uri ar trebui direcționate și / sau redirecționate către acestea.

Capitolul IX. Informații Personale

Nu aveți dreptul să folosiți o adresă de e-mail falsă, pretinzând că sunteți altcineva decât cine sunteți ori să ne induceți în eroare VESTA INVESTMENT sau terțe site-uri, care se află sub umbrela VESTA INVESTMENT, în legătură cu originea oricăror comentarii. Sunteți direct responsabil pentru orice comentariu publicați și pentru acuratețea informațiilor publicate. VESTA INVESTMENT nu este responsabil și nu își va asuma nici o răspundere pentru orice comentariu publicat de către dumneavoastră sau o terță parte.
Prin utilizarea site-ului nostru, întelegeți și sunteți de acord cu prelucrarea datelor dvs.personale. Mai multe detalii despre cum prelucram datele dvs personale, cum le securizam si ce intstrumente aveti la dispozitie pentru a verifica acuratețea acestor informații, puteși citi in Nota de informare privind prelucrare datelor.
De asemenea site-ul nostru utilizează cookie-uri. Deși cookie-urile ca atare nu conțin date personale, ele pot duce la identificarea unei persoane când sunt agregate cu alte date. Din acest motiv în site-ul nostru vă puteți seta singur nivelul de confidențialitate cu ajutorul instrumentelor ce vă permit setarea tipului de cookie-uri la care noi avem acces. Mai multe despre cookie-urile din site-ul vesta.ro puteți citi în Politica de cookie-uri.

Capitolul X. Erori, Inexactități și alte Omiteri

Ocazional, există posibilitatea ca informații prezente pe site-ul on-line să conțină erori de tipografie, inexactități sau omiteri care ar putea fi asociate cu descrierile produselor, prețuri, promoții, oferte speciale, costuri de livrare a produselor, timpuri de livrare și disponibilități. Ne rezervăm dreptul de a corecta aceste erori, inexactități și omiteri, totodată să schimbăm ori să actualizăm informații sau să anulăm comenzi dacă există detalii in Servicii ori în site-uri partenere VESTA INVESTMENT și / sau aflate sub umbrela VESTA INVESTMENT, care sunt inexacte, în orice moment, fără informări în prealabil ( incluzând după ce o comandă a fost depusă ).
Nu suntem obligați să actualizăm, să modificăm ori să clarificăm informații din Servicii sau pe orice alt site partener VESTA INVESTMENT, ori aflat sub umbrela VESTA INVESTMENT, incluzând fără limitări, informații despre prețuri, exceptând ce este cerut de către lege. Nicio actualizare sau modificare de dată a actualizării aplicate unui Serviciu pe site-ul on-line sau pe orice site partener VESTA INVESTMENT, ori aflat sub umbrela VESTA INVESTMENT, ar trebui considerat ca indicare că toate informațiile Serviciului pe site-ul on-line sau pe orice site partener VESTA INVESTMENT ori aflat sub umbrela VESTA INVESTMENT au fost modificate sau actualizate.

Capitolul XI. Utilizări interzise ale Serviciilor VESTA INVESTMENT

În plus față de interzicerile deja menționate în Termeni și Condiții, nu sunteți autorizat să folosiți site-ul online sau conținutul acestuia pentru următoarele:

 • (a) orice acțiune ilegală;
 • (b) să solicitați altor persoane să pornească sau să participe în acțiuni ilegale;
 • (c) să încalce legile internaționale, federale, locale, reguli, legi generale sau alte ordonanțe locale;
 • (d) să încălcați sau să nu respectați drepturile noastre intelectuale de proprietate ori ale altora;
 • (e) să hărțuiți, abuzați, insultați, răniți, defăima, calomnia, denigra, intimida sau să discriminați pe bază de religie, etnie, rasă, vârstă, naționalitate, sex, orientare sexuală sau dizabilitate;
 • (f) să publicați informații false sau să induceți în eroare intenționat prin informații;
 • (g) să publicați sau să transmiteți viruși informatici sau orice tip de cod malițios care ar putea afecta funcționalitățile sau operațiunile VESTA INVESTMENT sau ale site-urilor partenere și / sau aflate sub umbrela VESTA INVESTMENT;
 • (h) să colectați sau să monitorizați informațiile personale ale altora;
 • (i) să înșelați, să acționați într-o infracțiune virtuală folosind diferite metode interzise la nivel internațional;
 • (j) pentru orice scopuri obscene sau imorale;
 • (k) să atacați sistemele de securitate VESTA INVESTMENT ori ale site-urilor partenere sau aflate sub umbrela VESTA INVESTMENT.

Ne rezervăm dreptul de a va stopa fără ezitare Serviciile VESTA INVESTMENT ori Serviciile site-urilor partenere sau aflate sub umbrela VESTA INVESTMENT pentru încălcarea oricăror interziceri menționate în Termeni și Condiții.

Capitolul XII. Declinare de Garanții; Limitarea Răspunderii

Sub rezerva următoarei secțiuni, noi, în propria noastră capacitate și în numele partenerilor noștri, excludem orice răspundere (fie pe bază de contract sau pe orice altă bază) care decurge din sau în legătură cu accesul sau utilizarea Site-ului nostru sau oricărui site web cu care este legat, în măsura permisă de legislația în vigoare. Această excludere se aplică, dar nu se limitează la:

 • pierderi cauzate de indisponibilitatea Site-ului sau a defectelor tehnice ale Site-ului;
 • pierderea de date;
 • pierderi cauzate de atacul de tip refuz serviciu, viruși sau alte materiale dăunătoare tehnologic;
 • pierderea de venituri sau profit sau de economii anticipate; și
 • pierderi rezultate din împrejurări independente de voința noastră rezonabilă și pierderi care nu sunt previzibile în mod rezonabil.

Nu căutăm (nici unul dintre acești Termeni de Utilizare nu au această destinație) să excludem sau să limităm răspunderea și nici o excludere sau limitare a răspunderii nu se aplică în următoarele cazuri:

 • pierderi sau daune cauzate de fraudă, greșeli intenționate sau înșelăciune săvârșită cu intenție de noi;
 • răspundere care, conform legilor în vigoare de protecție a consumatorilor sau răspundere față de produs, nu poate fi exclusă (cu toate acestea, aceste legi sunt denominate);
 • nicio altă răspundere, care nu poate fi exclusă sau limitată, în conformitate cu legislația în vigoare.

Nu garantăm, reprezentăm ori mandatăm că utilizarea Serviciilor noastre nu va fi, într-un moment specific, întrerupta temporar, complet securizata sau lipsita de erori.
Nu mandatăm că rezultatele obținute din folosirea Serviciilor vor fi exacte sau de încredere.
Sunteți de acord că de-a lungul timpului vom putea întrerupe definitiv unul sau mai multe Servicii fără a vă informa în prealabil. Sunteți de acord în mod expres că utilizarea de către dumneavoastră sau inabilitatea de utilizare a Serviciilor este propriul risc. Serviciile și toate produsele oferite și livrate către dumneavoastră ( exceptând cu menționări în mod expres din partea noastră ) sunt oferite “așa cum sunt” și “precum disponibile” pentru utilizare, fără orice reprezentare, mandatare ori condiție de orice fel, fie expres sau presupunere, incluzând toate mandatările sau condițiile posibile ale vandabilității, calității comerciale, fitness pentru un scop special, durabilitate, titlu și neîncălcări.

În nici un caz, VESTA INVESTMENT SRL, angajații, afiliații, agenții, furnizorii, stagiarii, distribuitorii, furnizorii de servicii sau licențiatorii nu vor fi răspunzători pentru orice prejudiciu, pierdere, revendicare sau orice altă daună directă, indirectă, incidentală, punitivă, specială, incluzând fără limitări, profituri pierdute, venituri pierdute, economii pierdute, pierderi de date, costuri de înlocuire sau alte pierderi / daune similare, fie menționate în contract, delictual ( incluzând neglijență ), rezultată din utilizarea dumneavoastră a oricăror Servicii sau produse achiziționate printr-un Serviciu ori pentru orice altă revendicare legată de utilizarea dumneavoastră a unui Serviciu ori produs, incluzând, dar fără limitare, la orice eroare sau omitere în orice conținut, sau orice pierdere sau daună de orice natură rezultată din utilizarea unui Serviciu sau conținut ( sau produs ) publicat sau transmis, chiar și cu mențiunea posibilităților lor. Pentru că în unele localități sau cazuri nu se permite excluderea sau limitarea responsabilității pentru daune pe cale de consecință sau incidentale, în aceste localități sau cazuri, răspunderea noastră va fi limitată la maximum permis de lege.

Capitolul XIII. Încheierea responsibilităților părților

Responsabilitățile și obligațiile părților contractante sub acești Termeni și Condiții vor rămâne aplicabile până la momentul în care acordul va fi încheiat de oricare dintre părți. Puteți încheia respectarea Termenilor și Condițiilor, în orice moment, printr-o notificare directă către VESTA INVESTMENT, comunicând că nu doriți continuarea acestor prevederi, sau prin încetarea accesării site-ului on-line.

Dacă, prin judecata noastră, considerăm că ați încălcat ori vă suspectăm că ați încălcat una sau mai multe prevederi, ne rezervăm dreptul de a vă suspenda sau înceta definitiv accesul la site-ul on-line, fără o notificare în prealabil, dumneavoastră rămânând responsabil pentru daunele sau responsabilitățile dobândite în timpul utilizării site-ului on-line, incluzând data de suspendare sau încetare definitivă a accesului.

Capitolul XIV. Solutionarea conflictelor. Legea aplicabila

Orice tentativa de acces neautorizat la site si orice incercare de frauda va fi raportata autoritatilor competente. Orice conflict aparut intre VESTA INVESTMENT si client/cumparatori se incearca a fi rezolvat pe cale amiabila, prin intelegere intre cele doua parti.
In cazul in care acest lucru nu este posibil, se vor aplica prevederile legale romanesti din domeniu, iar solutionarea conflictelor este de compententa instantelor de judecată din România.

Capitolul XV. Informații de contact

Întrebările, sugestiile și reclamațiile, în legătură cu Termenii și Condițiile sau alte politici VESTA INVESTMENT, trebuie trimise pe adresa de e-mail.
Pentru sesizari sau reclamatii legate de Bunul si/sau Serviciul achizitionat, Cumparatorii au la dispozitie Formularul de Contact din cadrul Site-ului. Termenul maxim de solutionare a reclamatiilor sau sesizarilor este de 30 de zile calendaristice de la primirea acestora.

Capitolul XVI. Dispozitii finale

Dacă oricare dintre clauzele de mai sus va fi constatată ca fiind nulă sau nevalidă, acest fapt nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.