Notificare de Confidentialitate

Suntem încântați că sunteți interesați de compania, produsele și serviciile noastre și dorim să vă furnizăm câteva informații cheie privind abordarea noastră privind protejarea datelor dumneavoastră personale.


Vă rugăm să consultați această secțiune în mod regulat, deoarece politica poate suporta modificări sau actualizări. Orice modificări semnificative ale acestei politici vor fi notificate.


Prin utilizarea acestui site sunteți de acord cu colectarea, prelucrarea și transferul datelor dumneavoastră, conform descrierii din această politică de confidențialitate.


În completarea acestei notificări, vă rugăm să citiți Termeni și Condiții și Politica de Cookie-uri


Ne puteți contacta prin intermediul datelor din pagina de contact pentru orice informații suplimentare privind modul în care folosim datele dvs.


 


Cine suntem noi


Noi, Vesta Investment SRL (“Vesta”), deținători ai site-urilor www.vesta-magazinonline.ro și www.vesta.ro, suntem principalul producător românesc de indicatoare și marcaje rutiere.


Vesta produce elemente de semnalizare pentru infrastructura rutiera, feroviara, navală și echipamente de siguranta destinate vehiculelor rutiere, care pot fi achiziționate prin intermediul magazinului nostru online www.vesta-magazinonline.ro.


Informații despre Vesta


Vesta Investment SRL, cu sediul social în Calea Bucureștilor nr. 1, Otopeni, Jud. Ilfov, este înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J23/623/2002, având Codul fiscal: RO 5891142


Date de contact


+40 213 510 975 | dpo@vesta.ro | www.vesta.ro


 


De unde colectăm date despre tine


În general, datele personale pe care le colectăm sunt furnizate de dvs. prin e-mail, prin intermediul acestui site, a rețelelor de social media, sau în timpul vizitelor dvs. la sediul nostru.


Putem primi date despre dvs. de la persoanele juridice pe care le reprezentați în relația cu  www.vesta.ro, în situația în care ați fost, de exemplu, desemnat ca persoană de contact sau sunteți un reprezentant legal al acesteia. În toate cazurile în care primim date personale de la o persoană juridică, aceasta are obligația de a vă informa în acest sens.


Ocazional, când suntem în proces de recrutare, este posibil să colectăm date despre dvs. din platformele


online specializate (eJobs, LinkedIn etc.) sau din CV-urile pe care ni le trimiteți.


De asemenea, atunci când interacționați cu noi pe rețelele de socializare (adică like, share, comentarii,


recenzii etc.), vom avea în mod inevitabil acces la informații despre tine, în special date pe care le-ați


făcut publice pe profilul dvs. de social media.


 


Cum folosim datele cu caracter personal


Vă rugăm găsiți mai jos, scopurile pentru care prelucrăm datele dvs. personale, persoanele care au acces la datele dvs., precum și modul în care le stocăm.


1.   Când ne contactați prin intermediul site-ului sau prin conturile noastre de social media


Dacă interacționați cu noi folosind datele de contact din pagina de contact sau interacționați cu noi prin intermediul rețelelor de socializare, vom folosi datele dvs. de contact și datele pe care ni le comunicați pentru a vă rezolva solicitarea.


 


Date personale

Numele, prenumele, numărul de telefon, adresa de e-mail și orice alte date pe care ni le trimiteți voluntar

Legalitatea prelucrării

Prelucrăm datele dvs. pentru pentru a face demersuri la cererea persoanei vizate înainte de încheierea unui contract (Art. 6/1 / b GDPR) sau în interesul nostru legitim (Art. 6/1 / f GDPR) pentru a răspunde oricărei întrebări, plângeri sau recomandări pe care ne-o trimiteți și pentru a ne îmbunătăți serviciile și experiența pe care o oferim clienților noștri.

Cu cine putem împărtăși datele dvs.

     Furnizori de servicii IT pentru compania noastră (găzduire și stocare de date) sau furnizori cărora le externalizăm anumite servicii de asistență tehnică pentru site-ul nostru sau furnizori de sisteme de gestionare a relațiilor cu clienții

     Platforme de social media: Facebook

     Autorități de reglementare și alte autorități ale statului, dacă sunt solicitate prin cerințe legale sau statutare.

Vom dezvălui datele dvs. personale numai în măsura în care acestea sunt strict necesare pentru a asigura eficiența comunicării.

Cât timp vom stoca datele

Nu vom păstra în baza noastră de date comunicațiile mai vechi de 1 an, de la data ultimei interacțiuni.

Datele transmise prin intermediul rețelelor de social media vor fi stocate de acestea conform politicilor proprii ale acestora.

Unde sunt stocate datele

Datele înregistrate prin site-ul www.vesta.ro vor fi stocate pe serverele furnizorului de hosting, localizate în Uniunea Europeană.

Datele transmise prin intermediul rețelelor de social media vor fi stocate de acestea conform politicilor proprii ale acestora.

Datele pe care le vom descarca local le vom stoca pe Serverele noastre securizate, locale și în cloud


 


2.   Când publicați un comentariu referitor la un produs


Încurajăm clienții să publice opinia lor cu privire la produsele achizitionate direct în pagina de produs, acea recenzie având drept scop informarea utilizatorilor site-ului cu privire la produsul respectiv, sau feedback-ul lor cu privire la utilizarea site-ului nostru, pentru a ne putea îmbunătăți produsele și serviciile.


Pentru ca opinia dvs. sa fie anonimă, tot ceea ce trebuie să faceți este ca în campul ”numele tău” sa nu treceți numele complet. Puteți în schimb trece, spre exemplu: prenumele sau porecla.


Date personale

Date pe care dumneavoastra le-ți publicat în mod voluntar: pseudonim/, prenume/nume și opinia dvs.

Legalitatea prelucrării

Prelucrăm datele dvs. în interesul nostru legitim (Art. 6/1 / f GDPR) pentru a ne îmbunătăți serviciile și experiența pe care o oferim clienților noștri, pentru a evalua produsele și pentru a da posibilitatea altor utilizatori să afle mai multe despre acel produs

Cu cine putem împărtăși datele dvs.

     Furnizori de servicii IT pentru compania noastră (găzduire și stocare de date) sau furnizori cărora le externalizăm anumite servicii de asistență tehnică pentru site-ul nostru sau furnizori de sisteme de gestionare a relațiilor cu clienții

     Autorități de reglementare și alte autorități ale statului, dacă sunt solicitate prin cerințe legale sau statutare.

Cât timp vom stoca datele

Datele vor ramane publice pe termen nedefinit, atata timp cat produsul respectiv face parte din oferta noastra.

Unde sunt stocate datele

Datele înregistrate prin site-ul www.vesta.ro vor fi stocate pe serverele furnizorului de hosting, localizate în Uniunea Europeană.

Datele pe care le vom descarca local le vom stoca pe Serverele noastre securizate, locale și în cloud


 


3.   Comunicările comerciale


Vă putem trimite informații despre produsele noastre și serviciile pe care le oferim dacă ați solicitat aceste informații (prin e-mail, pagina de contact sau prin abonarea la newsletter) sau dacă sunteți deja clientul nostru, iar aceste informații vă pot interesa în mod special.


Dacă nu doriți astfel de comunicări comerciale pe adresa de e-mail nominală de la companie, puteți indica o adresă de e-mail generică (de exemplu, office@compania.com) sau ne puteți cere să nu trimiteți astfel de informații.


 


Date personale

Numele, prenumele, numărul de telefon, adresa de e-mail

Legalitatea prelucrării

        Prelucrăm datele dvs. pentru pentru a face demersuri la cererea persoanei vizate înainte de încheierea unui contract (Art. 6/1/b GDPR)

        Prelucrăm datele în baza consimțământului dvs. (Art. 6/1/a GDPR), pentru comunicări de marketing

        Vom prelucra datele în interes legitim dacă sunteți clientul nostru și considerăm că informațiile ar putea fi de mare interes pentru dvs. (Art. 6/1/f GDPR)

Cu cine putem împărtăși datele dvs.

     Furnizori de servicii IT pentru compania noastră (găzduire și stocare de date) sau furnizori cărora le externalizăm anumite servicii de asistență tehnică pentru site-ul nostru sau furnizori de sisteme de gestionare a relațiilor cu clienții

     Autorități de reglementare și alte autorități ale statului, dacă sunt solicitate prin cerințe legale sau statutare.

Vom dezvălui datele dvs. personale numai în măsura în care acestea sunt strict necesare pentru a asigura eficiența comunicării.

Cât timp vom stoca datele

        Nu vom păstra comunicațiile mai vechi de 1 ani de la de la ultima interacțiune.

        În cazul abonării la newsletter, prelucrarea datelor va continua până când dvs. veți solicita dezabonarea

        În cazul prelucrărilor realizate în interes legitim atunci când dvs. sunteți deja clientul nostru, vom continua să prelucrăm datele dvs. timp de 3 ani de la ultima dvs. comandă

Unde sunt stocate datele

Datele înregistrate prin site-ul www.vesta.ro vor fi stocate pe serverele furnizorului de hosting, localizate în Uniunea Europeană.

Datele pe care le vom descarca local le vom stoca pe Serverele noastre securizate, locale și în cloud


 


Important:


În cazul în care veți dori să nu mai primiți newslettere sau materiale informative de la  www.vesta.ro  tot ce trebuie să faceți este să apăsați butonul "Dezabonare" (ori să trimiteți un email în care să menționați dorința de dezabonare, către dpo@vesta.ro) și veți fi dezabonat de la respectivele comunicări.


 


4.   Când interacționați cu noi prin intermediul rețelelor de socializare sau când distribuiți informații de pe site


De fiecare dată când un utilizator al site-ului nostru partajează informații de pe site prin intermediul butoanelor integrate (link-uri) din rețelele sociale, www.vesta.ro  este responsabilă împreună cu rețeaua de socializare pentru prelucrarea respectivă.


Este responsabilitatea www.vesta.ro  și a platformei de socializare (în calitate de operatori asociați) să prelucreze datele personale de identificare împărtășite între noi și rețeaua socială (de exemplu, cookie ID).


Date cu caracter personal

Nume, imagine, orice informații accesibile public în profilele dvs. din rețelele de socializare, sau comunicare în mod voluntar de dvs.

Legalitatea prelucrării

Prelucrăm datele dvs. pentru pentru a face demersuri la cererea persoanei vizate înainte de încheierea unui contract (Art. 6/1/b GDPR), sau în interesul legitim (art. 6/1/f din GDPR) de a răspunde la orice întrebare, sugestie sau reclamație pentru ne-o transmiteți

Cu cine putem împărtăși datele dvs.

        Furnizori de servicii IT pentru compania noastră (găzduire și stocare de date) sau furnizori cărora le externalizăm anumite servicii de asistență tehnică pentru site-ul nostru sau furnizori de sisteme de gestionare a relațiilor cu clienții

        Platformele online: Facebook (EU)

        Autorități de reglementare și alte autorități ale statului, dacă sunt solicitate prin cerințe legale sau statutare.

Vom dezvălui datele dvs. personale numai în măsura în care acestea sunt strict necesare pentru a asigura eficiența comunicării.

Cât timp vom stoca datele

Datele transmise prin intermediul rețelelor de social media vor fi stocate de acestea conform politicilor proprii ale acestora.

Unde sunt stocate datele

Datele sunt stocate pe serverele rețelelor de socializare, situate în Uniunea Europeană

Datele pe care le vom descarca local le vom stoca pe Serverele noastre securizate, locale și în cloud


 


5.   Participarea la diverse campanii/concursuri/evenimente


www.vesta.ro doreșt să crească fidelitatea clienților săi prin organizarea de campanii, concursuri sau evenimente dedicate acestora.


De regula aceste evenimente, în funcție de specificul fiecăreia, beneficiază de un regulament sau o politică proprie. Înregistrarea utilizatorilor se realizeaza, în general, prin introducerea unei adrese valide de e-mail. Clienților care se vor bucura de anumite beneficii în urma participării la aceste evenimente li se vor solicita datele suplimentare pentru a intra în posesia beneficiilor respective.


 


Date personale

Numele, prenumele, numărul de telefon, adresa de e-mail, localitatea, si CNP (eventual copie CI) pentru cei care intră în posesia beneficilor

 

Legalitatea prelucrării

        Prelucrăm datele în baza consimțământului dvs. (Art. 6/1/a GDPR), pentru comunicări de marketing

        Vom prelucra datele în interes legitim pentru înscrierea dvs. în campanie/concurs  (Art. 6/1/f GDPR)

Cu cine putem împărtăși datele dvs.

     Furnizori de servicii IT pentru compania noastră (găzduire și stocare de date) sau furnizori cărora le externalizăm anumite servicii de asistență tehnică pentru site-ul nostru sau furnizori de sisteme de gestionare a relațiilor cu clienții

     Furnizorul de servicii de facturare și contabilitate

     Agenția Națională de Administrare Fiscală

     Autorități de reglementare și alte autorități ale statului, dacă sunt solicitate prin cerințe legale sau statutare.

Vom dezvălui datele dvs. personale numai în măsura în care acestea sunt strict necesare pentru a asigura eficiența comunicării.

Cât timp vom stoca datele

        Datele participanților care nu au fost castigatori sau care nu au beneficiat de anumite beneficii, vor fi stocate timp de 12 luni de la finalizarea concursului/campaniei/evenimentului

        Datele participanților declarați câștigători, înscrise în documentele financiar-contabile vor fi  păstrate în arhivă timp de 5 ani, cu începere de la data încheierii exerciţiului financiar în cursul căruia au fost întocmite, în conformitate cu perioadele Legii contabilității nr. 82/1991 și a  Ordinului 2634/2015.

Unde sunt stocate datele

Datele înregistrate prin  site-ul www.vesta.ro vor fi stocate pe serverele furnizorului de hosting, localizate în Uniunea Europeană.

Datele pe care le vom descarca local le vom stoca pe Serverele noastre securizate, locale și în cloud


 


6.    Facilitarea unei navigari ușoară și plăcută pe site-ul nostru


Când accesați site-ul nostru, colectăm date despre persoana dvs. prin identificatori online (cookie-uri și IP).


Website-ul colectează automat anumite informații și le stochează în fișiere de jurnal.


Folosim aceste informații pentru a putea proiecta site-ul nostru astfel încât să ne adaptăm mai bine la nevoile utilizatorilor noștri. De asemenea, este posibil să folosim adresa dvs. IP pentru a ajuta la diagnosticarea eventualelor disfuncționalități ale serverelor noastre și pentru a gestiona site-ul nostru, pentru a analiza tendințele, pentru a urmări mișcările vizitatorilor și pentru a colecta informații demografice generale, pentru a ajuta la identificarea preferințelor vizitatorilor.


Puteți găsi mai multe informații despre cookie-uri, precum și despre cum puteți șterge cookie-urile și dezactiva urmărirea accesând Politica de Cookie-uri disponibilă pe site-ul nostru.


 


Date personale

Internet Protocol (IP), locația generală a computerului, dispozitivul (nivel de țară), istoricul de vizualizare a site-ului web, timestamp-ul, cerere / acțiune

Legalitatea prelucrării

        Folosim cookie-uri care fac ca navigarea dvs. pe site-ul nostru să fie una ușoară și plăcută, în interesul nostru legitim (Art. 6/1 / f GDPR)

        Cookie-urile neesențiale nu sunt utilizate fără consimțământul dvs. (Art. 6/1 / a GDPR)

Cu cine putem împărtăși datele dvs.

        Furnizori de servicii IT pentru compania noastră (găzduire și stocare de date) sau furnizori cărora le externalizăm anumite servicii de asistență tehnică pentru site-ul nostru sau furnizori de sisteme de gestionare a relațiilor cu clienții

        Google, Facebook, YouTube

        Autorități de reglementare și alte autorități ale statului, dacă sunt solicitate prin cerințe legale sau statutare

Cât timp vom stoca datele

Vezi Politica de Cookie-uri

Unde sunt stocate datele

Datele sunt stocate pe serverele situate în Uniunea Europeană.

(ex. servere Google/Facebook - Irlanda pentru cookie-uri terțe)


 


 


Sunt datele colectate și prelucrate de către www.vesta.ro în condiții de siguranță?


Am implementat măsuri de securitate fizică, electronică și managerială pentru protejarea și asigurarea informațiilor pe care le colectăm și prelucrăm.


Amintiți-vă însă că, din păcate, nici o transmisie de date nu este garantată 100% sigur.


În cazul în care suspectați încălcarea confidențialității datelor dvs., vă rugăm să ne contactați imediat la adresa: dpo@vesta.ro.


Important: După finalizarea perioadei de păstrare a datelor, datele dvs. vor fi șterse. În cazul în care vom considera că  aceste date ne-ar putea ajuta în îmbunătățirea calității produselor sau serviciilor vom continua utilizarea acestor date doar după anonimizarea ireversibilă a acestor date.


 


Prelucrarea datelor persoanelor minore


www.vesta.ro  nu este destinat și nu colectează prin intermediul site-ului, cu bună știință informații de la copiii sub 18 ani. Accesarea și utilizarea site-ului de către minori reprezintă acordul implicit al tutorelui legal în navigarea site-ului nostru de către minorul aflat în întreținere. De asemenea dacă vom descoperi că un minor a folosit site-ul nostru fără aprobarea reprezentantului legal, vom șterge toate datele personale despre acesta.


Drepturile de care vă bucurați


Ca persoană vizată aveți drepturi legale specifice cu privire la datele dvs. cu caracter personal pe care le colectăm și prelucrăm. www.vesta.ro vă respectă drepturile și vă asigură că ține cont în mod corespunzător de interesele dvs.


        Retragerea consimțământului: Dacă prelucrarea se realizează în baza consimtământului dvs., vă puteți retrage consimțământul pentru prelucrarea respectivă în orice moment.


        Rectificarea datelor: În cazul în care observați că deținem date cu caracter personal eronate, ne puteți solicita în orice moment rectificarea datelor cu caracter personal care vă privesc. Facem eforturi rezonabile pentru a păstra datele cu caracter personal - care sunt utilizate continuu și care sunt în posesia sau controlul nostru - exacte, complete, actuale și relevante, pe baza celor mai recente informații disponibile pentru noi. 


        Restricția prelucrării: În cazul în care va aflați în una dintre situațiile de mai jos, puteți sa ne solicitați să restricționăm prelucrarea datelor dvs.:


        contestați corectitudinea datelor cu caracter personal pentru perioada în care noi trebuie să verificăm exactitatea, 


        prelucrarea este ilegală și solicitați restricționarea prelucrării mai degrabă decat ștergerea datelor cu caracter personal,


        nu mai avem nevoie de datele dvs. cu caracter personal, dar le solicitați pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept, sau 


        vă opuneți prelucrării în perioada în care verificăm dacă motivele noastre legitime au întâietate față de ale drepturile dvs. 


        Accesul la datele tale: Ne puteți cere informații cu privire la datele cu caracter personal pe care le deținem despre dvs., inclusiv informații cu privire la ce categorii de date, pentru ce sunt folosite, de unde le-am colectat, dacă nu sunt colectate direct de la dvs. și cui i-au fost dezvaluite, dacă este cazul. Puteți obține un exemplar de la noi, gratuit, conținând datele cu caracter personal pe care le deținem despre dvs. Ne rezervăm dreptul de a percepe o taxă rezonabilă pentru solicitări abuzive.  


        Dreptul la portabilitate: La cerere, vom transfera datele cu caracter personal către un alt operator, acolo unde este posibil dpdv tehnic, cu condiția ca prelucrarea să fie necesară pentru executarea unui contract. Mai degrabă decât să primiți un exemplar cu datele tale cu caracter personal, puteți solicita să vă transferăm datele direct către alt operator, specificat de dvs.


        Dreptul la ștergere: Puteți obține de la noi ștergerea datelor cu caracter personal, în cazul în care:


        datele dvs. nu ne mai sunt necesare în raport cu scopurile pentru care au fost prelucrate;


        vă opuneți prelucrării ulterioare a datelor cu caracter personal (a se vedea Dreptul de opozitie mai jos);


        datele cu caracter personal au fost prelucrate în mod ilegal;


        vă retrageți consimțământul pe baza căruia are loc prelucrarea


 


        Cu excepția cazului în care prelucrarea este necesară:


        în vederea îndeplinirii unei obligații legale care necesită prelucrarea acelor date de către noi;


        în special pentru cerințele legale privind termenele de păstrare a datelor;


        pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță.


        Dreptul de opoziție: Puteți obiecta oricând la prelucrarea datelor cu caracter personal datorită situației speciale în care te afli. În acest caz, nu vom mai prelucra datele cu caracter personal, dacă nu putem demonstra motive întemeiate, legitime și un interes major pentru prelucrarea sau pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept. Când vă opuneți prelucrării, vă rugăm să menționezi dacă doriți ștergerea datelor cu caracter personal sau restricția prelucrării acestor date.


        Dreptul de a depune o plângere: În cazul unei pretinse încălcări a legislației în vigoare privind confidentialitatea, puteți depune o plangere la autoritatea de supraveghere pentru protecția datelor: 


         Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal completând formularul online disponibil la adresa: Plângeri ANSPDCP


De reținut!


Perioada de timp: Vom încerca să soluționăm cererea dvs. în termen de 30 de zile. Cu toate acestea, perioada poate fi prelungită din motive privind dreptul legal specific sau complexitatea solicitării. 


Restricționarea accesului: În anumite situații, este posibil să nu putem să vă acordăm acces la toate sau parte din datele cu caracter personal, din cauza unor restricții prevăzute de lege. Dacă va refuzăm solicitarea de acces, vă vom comunica motivul refuzului.


Imposibilitatea identificării: În unele cazuri, este posibil să nu putem să identificăm datele cu caracter personal, din cauza lipsei elementelor de identificare furnizate în cererea pe care ne-o transmiteți. În astfel de cazuri, dacă nu furnizați informații suplimentare care sa permita identificarea dvs., nu vom fi în masura sa dăm curs solicitării de a exercita drepturile legale așa cum sunt descrise în aceasta secțiune.


 


Exercitarea drepturilor tale legale: Pentru a exercita drepturile legale sau pentru orice informații suplimentare privind modul în care folosim datele dvs., vă rugăm să contactați Responsabilul nostru cu Protecția Datelor, în scris sau sub forma de text, pe adresa de email dpo@vesta.ro


 


Mulțumim ca ați parcurs notificarea noastră de confidențialitate și ne-am bucura dacă ne-ați transmite feedback-ul dvs. cu privire la modul în care putem îmbunătăți această politică.


 


 


Versiunea actualizată la 15.05.2020